“We hebben de bouwkundige expertise, van fundering tot dak”

Stefan, Mark en René zijn alle drie werkbegeleiders reparatie onderhoud bij Ymere. 'We zijn coördinator, vraagbaak, adviseur en soms halve detectives.”

Werkbegeleider reparatie onderhoud

Meedenken, adviseren en coördineren

Een belangrijke vraag aan de drie heren: wat doet een werkbegeleider reparatie onderhoud? René, Mark en Stefan snappen dat de vraag wordt gesteld. Zelf omschrijven ze hun baan als technisch specialist, adviseur, opzichter of als coördinator. Stefan: “We timmeren niet mee, maar denken mee over die dingen die service monteurs zelf niet kunnen oppakken. We zorgen dat reparaties worden uitgevoerd door onze externe partners, in individuele woningen en in bewoonde staat.”

Hij vervolgt: “We zijn een vraagbaak voor bouwkundige vraagstukken. Voor allerlei collega’s en voor aannemers, of co-makers zoals we die noemen. Die bouwkundige expertise ligt bij ons, met kennis over bijvoorbeeld daken, liften, het riool en installaties. We zijn verantwoordelijk voor het onderhoud van fundering tot dak. Maar het meeste werk doen we vanachter onze computer.”

Lekkage met stip op 1

Tegen welke bouwkundige problemen lopen ze nou het vaakst aan? In koor: “Lekkages.” Het is de nummer 1 in veelvoorkomende reparaties. In standleidingen, riool, gevels en dak: eigenlijk in alles waar water doorheen gaat. Mark: “Ook in de badkamer kunnen veel problemen voorkomen, kitnaden die eruit liggen kunnen bijvoorbeeld voor enorme problemen zorgen. En niet iedere huurder let op dit soort dingen.”

10401

Waar komt dat tegeltje vandaan?

Stefan, Mark en René mogen dan adviseurs zijn, in noodsituaties ook wel eens tot hun enkels in het water. Of bij iemand in de badkamer. Mark: “Soms zijn we halve detectives. Dan staan we bij een huurder en denken we: is dit tegeltje van ons of door de bewoner geplaatst? En wat zit daar dan achter? Je moet ook bij twijfel een beslissing nemen. Dat is soms een uitdaging, maar je krijgt bij Ymere de ruimte en de vrijheid om dat te doen. Een leuke, grote club waar ik al dertien jaar werk.”

Kennis halen en brengen
René beaamt dat, hij werkt hier al 23 jaar: “Ik begon hier als stagiair en ben nooit meer weggegaan. Dit werk bevalt enorm goed, het is een brede functie met veel afwisseling. Ik werk veel in de voorbereiding van nieuwbouwprojecten, daarin deel ik meteen mijn kennis met aannemers. Het is ook leuk om nieuwe collega’s in te werken, mijn kennis en ervaring te delen. En zij hebben weer een frisse blik waar ik van leer.”

IMG 3734

Waarom Ymere?

Met hun gezamenlijke 49 arbeidsjaren bij Ymere kunnen Stefan, René en Mark moeiteloos opnoemen waarom je hier zou moeten solliciteren. Diversiteit en problemen oplossen. Collegialiteit. Huurders helpen. Een leuke groep collega’s met heel weinig verloop. Sterker nog, er zijn zelfs pensionado’s die terugkomen! Geen dag is hetzelfde. En je kunt input leveren voor bijvoorbeeld planmatig onderhoud en procesverbetering, er wordt hier veel naar je geluisterd. René sluit af: “Er is veel ruimte om cursussen te doen, dat is echt goed geregeld. En er zijn e-learnings.” Zo valt er altijd nog bij te leren of kennis op te frissen.