“Het voelt een beetje als thuiskomen eigenlijk”

Na tien jaar werken bij Ymere maakte Sabah een uitstapje naar een andere baan. Om daarna toch weer bij Ymere terug te komen, in een nieuwe functie. “Bij Ymere zat ik echt veel beter in m’n vel.”

Sabah Chrifi van Ymere

Wat doe je als assistent makelaar?

Sabah vertelt: “Ik werk binnen het team Bijzondere Toewijzing, BT. Voor de duidelijkheid: we houden ons niet bezig met de toewijzing van sociale huurwoningen, dat gebeurt via Woningnet. Binnen ons team regelen we alle zaken rondom bijvoorbeeld woningruil, als er een medehuurder in een van onze woningen komt of als er een huurder overlijdt.” Sabah werkte eerder al bij Ymere en maakte begin 2022 een comeback: “Het voelt een beetje als thuiskomen eigenlijk." Ze ging aan de slag met het toewijzen van vrijesectorwoningen, maar wordt nu tijdelijk ‘uitgeleend’ aan Team Bijzondere Toewijzing. En dat bevalt Sabah prima.

1135 Goulmy Ymere A'dam Kantoor LOW

Een baan waar je steeds van leert

“In praktijk betekent het dat ik aanvragen beoordeel. Ik check de aangeleverde gegevens en werk daarbij samen met de afdelingen Woonfraude en Huurincasso. Stel dat een huurder een jaar naar het buitenland gaat voor werk of reizen, dan kan dan hij een huisbewaarder voorstellen. Ik beoordeel of dit kan volgens onze regels en zorg voor de afwikkeling en een overeenkomst. Je leert zoveel van deze baan.” 

Het leukste aan mijn werk vind ik...

“Het leukste aan het werk vind ik de variatie. Processen oppakken en zaken beoordelen, flexibel kunnen zijn en de huurder tevreden stellen. Dat is belangrijk in mijn functie. En er komt out-of-the-box-denken bij kijken. Het gaat verder dan alleen het reguliere checkwerk. Dit werk is maatwerk, ieder dossier is anders. Tegelijkertijd is het wel flink doorwerken: de aanvragen komen bij ons continue binnen. Op maandag log je in en dan is je mailbox ontploft.”

Een open minded sfeer

En Ymere als werkgever? “Er wordt rekening mee gehouden als je parttime wilt werken. Ook hybride werken is hier heel goed geregeld, ik werk om de dag thuis. Op kantoor is het na een thuiswerkdag ook altijd weer fijn. Thuis komen de muren anders ook op je af. Je ziet je collega’s, deelt meer met elkaar. Ik vind dat ook wel nodig om de connectie te houden. En de sfeer is goed. Ymere is open minded, heel toegankelijk. Mijn manager luistert naar mijn mening en doet er iets mee. Als je goed bent in iets, krijg je de kans om te groeien. Ongeacht hoe je heet of hoe je eruitziet. Iedereen verdient hier een kans.”

Ook belangrijk: feesten en lekker lunchen

Wat verder leuk is bij Ymere? Sabah lacht. “De feesten zijn fantastisch, echt één grote, gezellige boel. Ook hebben we regelmatig borrels of gaan met elkaar eten. Als we allemaal op kantoor zijn, lunchen we vaak samen, met lekkere dingetjes.” Dan kan Sabah er daarna weer flink tegenaan.

1189 Goulmy Ymere A'dam Kantoor LOW