Van administratief medewerker naar manager service

Rogier Onstenk werkt sinds 2011 bij Ymere. Hij kwam via een uitzendbureau binnen als administratief medewerker. Nu is hij manager service. "Ymere geeft je veel vrijheid om jezelf te ontwikkelen". 

Nog geen afbeelding

Waar ben je het meest trots op?

"We behalen als Ymere Service op dit moment een extreem hoge klanttevredenheid. Daar ben ik heel trots op en dat wil ik natuurlijk ook graag zo houden. Soms is dat wel een uitdaging omdat servicemonteurs in verschillende regio's werken. Daarom zijn er ook weleens verschillen in de manier van werken. Maar met mijn ervaring binnen Ymere en in mijn huidige functie, probeer ik Ymere Service wel echt verder te professionaliseren". 

6773 Goulmy Ymere Rogier Onstenk Monteurs

Na een studie commerciele economie was Rogier toe aan een uitdaging. Zo kwam hij via een uitzendbureau bij Ymere terecht als administratief medewerker. "Ik had helemaal geen achtergrond in de woningbouw of techniek, maar ben het gewoon gaan doen."

Zijn avontuur als administratief medewerker zou 6 weken duren, maar na 4 weken ging toevallig een teamleider met zwangerschapsverlof. "Mijn toenmalig manager zag wel iets in mij en vroeg of ik teamleider zou willen worden van de monteurs. Ik had geen leidinggevende ervaring, maar mijn manager gaf me vertrouwen dat ik het kon". 

Hoe groeide je door van teamleider naar manager service?

"Na vier jaar werd ik benaderd om teamleider van mutatieonderhoud te worden. Mutatieonderhoud gaat over het klaar maken van een woning voor nieuwe huurders, nadat de oude huurder zijn huur heeft opgezegd. Ik wist toen niet precies wat het was, maar ik dacht wederom ik ga het gewoon doen. En na heel veel plezier in die functie kwam na 2,5 jaar de functie voor manager service vrij. Hier heb ik op gesolliciteerd en zo ben ik in mijn huidige functie gekomen. Ik stuur nu een grote groep medewerkers aan die dagelijks contact hebben met huurders."

Wat vind je zo leuk aan Ymere?

"Naast dat er ruimte is voor doorontwikkeling voel je de vriendelijke cultuur als je hier werkt.  Mijn motto is altijd als je 2/3 van je leven werkt, is het van groot belang dat mensen ook plezier halen uit het werk. En dat is bij Ymere zeker het geval. Ymere Service is een informele club waar mensen hard werken en hart voor hun werk hebben. We zijn een hecht team. En naast het werk is er natuurlijk ook tijd voor gezelligheid."

6819 Goulmy Ymere Rogier Onstenk Monteurs