“Ik zie ontmoetingen als iets feestelijks”

Mario werkt als wijkbeheerder in Haarlem. Voorheen werkte hij als coördinator van fietscoaches. “Het was veel projectmatig werken, en ik gedij goed in verandering. Die verandering zie ik ook bij Ymere.”

Wijkbeheerder Mario

'Samen thuis', het past bij mij

Voorheen werkte Mario bij de gemeente Amsterdam. Hij vertelt: “Ik was toe aan een volgende stap. Via LinkedIn heb ik me georiënteerd op basis van zoektermen. Termen als verbinden en leefbaarheid, want dat vind ik belangrijk. Toen ik de functie voor wijkbeheerder zag, dacht ik: hee dat is leuk. De organisatie leek me interessant, de functie leek me leuk. En ik werd persoonlijk enthousiast van de strategie 'Samen Thuis'. Het past bij mij. Samen staat voor mij voor verbinden, voor én met elkaar. En thuis is je op je gemak voelen, veilig voelen. Thema's die ik belangrijk vind om te vieren."

Wat vind je leuk aan je werk als wijkbeheerder?

"Ik vind het interessant om processen te verbeteren, contact te hebben met huurders en oplossingen aan te dragen. Dat ligt dicht bij mijn persoonlijkheid. Burgerparticipatie zit in mijn DNA. Ik heb dat kunnen afkijken van mijn oma, moeder en zus. Mijn moeder was lerares op een lagere school, maar vooral professor aan de levensuniversiteit. Hoe ouder ik word, hoe meer ik zie wat voor een interessante school ik heb meegekregen. Met veel vreugde en die deel ik graag. Ik zie ontmoetingen met anderen dan ook als iets feestelijks.”

Mario Flat 1

Ik ben net een wandelend Ymereloket

Die ontmoetingen, hoe komen die tot stand? “Ik ga als wijkbeheerder vooral de wijk in, thuiswerken is er dus niet bij. Je wordt ook gezien, bent een wandelend Ymereloket. Mensen die misschien niet zo snel de telefoon pakken, die komen wel naar je toe. En dat is precies de bedoeling. Ik ben heel veel buiten om acties uit te voeren en heb contact met bewonerscomités. Nog niet alle contacten zijn al gelegd, ik kijk uit naar de ontmoeting met lokale welzijnsorganisaties. Dan ben ik straks een richtingaanwijzer voor mensen met allerlei issues, dat hoort ook bij het Samen thuis-gevoel.” 

Mario Flat 3 (1)

Werken bij Ymere: een aanrader

“Er is een goed pensioen en er zijn allerlei opleidings- en doorgroeimogelijkheden. Ymere probeert maatwerk te leveren, er is veel bespreekbaar en je hebt een goed salaris. Ik werk 32 uur in de week, parttime werken is hier geen probleem. En ik kan lekker mezelf zijn in deze job, mag ook een gezonde dosis humor meenemen. We zijn ervoor elkaar, ik vind het warme welkom fijn. Elke collega doet op zijn of haar eigen wijze een handreiking. En ik word ook wijzer van de onboarding. Ymere kiest ervoor om hierin duidelijke richtlijnen te geven voor hoe we omgaan met elkaar, met huurders en met grenzen. Op die manier houden we het werk fijn en respectvol. Dat vind ik prachtig.”