"De medewerkers zijn mijn huurders."

Marco werkt als locatiebeheerder bij Ymere. Een functie waarbij hij veel in contact staat met medewerkers. "Iedereen heeft bij facilitair bedrijf zijn eigen taken en verantwoordelijkheden, dat is tof."

Marco Boendermaker

Hoe ziet je dag eruit?

"Als locatiebeheerder voor Pakhuys Afrika, Azië en Amsterdam-Noord ben ik verantwoordelijk voor 400 werkplekken. En elke dag is anders. In de ochtend zit je achter je computer om je mails en facilitaire meldingen te bekijken. Als je dat gedaan hebt, loop je door het pand. Je gaat het gesprek aan met medewerkers om dingen op te lossen. Zodra er belangrijke onderwerpen aan bod komen, schrijf ik die op. De medewerkers zijn eigenlijk mijn huurders, ik ben altijd met plezier zaken voor medewerkers aan het regelen. Op dit moment is bijvoorbeeld het agile werken helemaal in. Ik kijk hoe ik daar vanuit facilitair bedrijf aan kan bijdragen.” 

0963 Goulmy Ymere Portret, Ingesprek
2019-09-17 - Kantoor Afrika

Zijn loopbaan

Voordat Marco bij Ymere terecht kwam werkte hij in de bouw bij diverse aannemers. Hij was gewend te werken in een harde wereld. Maar toch was het bij Ymere Service anders. “Het werken voor een aannemer was echt een mannenwereld. Een wereld waar weinig ruimte was voor het krijgen van complimenten en waarin je geen fouten mocht maken. Totdat ik bij Ymere kwam werken. Na mijn eerste klus kreeg ik direct complimenten vanuit leidinggevenden. Ik wist niet wat ik meemaakte”.

Na een aantal maanden groeide Marco uit tot leermeester. Zo trainde hij collega's die minder ervaring hadden met het werk. "Uiteindelijk heb ik 14 jongens mogen trainen, waarvan ik er 13 naar een reguliere baan heb gekregen. Een mooi resultaat". 

Na verloop van tijd was Marco toe aan iets nieuws. Aangezien Marco energie kreeg van de interactie met mensen, solliciteerde hij op de functie als locatiebeheerder. En daar zit hij nu goed op zijn plek. “Ik word heel erg gelukkig van de dingen die ik mag doen. Er is wel wat bureauwerk, maar daarnaast mag ik in het kantoor lopen en met mensen het gesprek aangaan om de behoeftes aan te horen.” 

Waar ben je trots op?

"Een groot project was de totale verhuizing van gebouw Azië naar gebouw Afrika. Ik coördineerde die hele verhuizing. Verschillende afdelingen kregen een nieuw plekje, op een andere verdieping. Dan heb je een grote verantwoordelijkheid, met het team om je heen. Mooi om te zien dat het toen allemaal gelukt is. En waar ik nog meer trots op ben is dat ik al lang bij Ymere zit. Ik ben een trouwe hond en hoef niet zomaar iets anders te gaan doen."

Waarom Ymere?

"Omdat je altijd de kans krijgt om jezelf te ontwikkelen. Cursussen en opleidingen heb ik vanuit huis uit niet echt meegekregen. Ik wilde voornamelijk dingen doen met mijn handen. Maar bij Ymere heb ik tijdens het werk verschillende cursussen gevolgd om mijn kennis bij te spijkeren. Zo heb ik bijvoorbeeld afgelopen jaar nog een cursus gehad in het schrijven van berichten. Dat gaf echt nieuwe inzichten. Verder is Ymere gewoon een leuk bedrijf. Ik ben wel eens wakker geworden van een nachtmerrie, dat ik niet meer bij Ymere werkte!"

6915 Goulmy Ymere Portret, Ingesprek