“Ymere zorgt goed voor je”

Als projectontwikkelaar zorgt Julienne voor een fijne leefomgeving voor de huurder. “Ik heb veel afstemming met collega’s en met co-makers (onze aannemers) en stakeholders zoals de gemeente. We werken écht samen aan een betaalbaar plan.”

Projectontwikkelaar Julienne

Wat doe je als projectontwikkelaar?

“Kort gezegd bouw ik mee aan de leefbaarheid van de stad. Dat betekent soms puzzels maken. Er is in een wijk bijvoorbeeld behoefte aan eengezinswoningen, maar niet genoeg ruimte. Tegelijkertijd wonen er ouderen in een eengezinshuis die kleiner willen wonen. We onderzoeken dan de wensen en de bouwmogelijkheden. Door kleinere seniorenwoningen te realiseren, kunnen huurders fijn oud worden in hun eigen buurt. En kunnen gezinnen doorstromen. Daarvoor maak ik de projectopdracht intern concreet, creëer ik intern en extern draagvlak en stuur ik het projectteam aan. Als projectontwikkelaar breng ik alles bij elkaar en ben ik de eindverantwoordelijke voor een project.”

Wat vind je leuk aan je werk?

“Het samenwerken en dat je iets doet voor de lange termijn. Ik werk onder andere in Overhoeks, in Amsterdam-Noord. We werken daar optimaal samen met een van onze vaste aannemers. Zo bouw je samen een band op, ook met gemeenten en stakeholders. Mijn achtergrond in arbeids- en organisatiepsychologie komt ook echt van pas: werk je samen aan een gezamenlijk doel, dan krijgt een project vleugels. Zo zorgen we voor een fijne omgeving voor onze huurders, want daar doen we het voor. Daarbij kijken we niet alleen naar de woningen maar ook of we iets kunnen doen aan bijvoorbeeld sociale problemen in de wijk. Of een wijk verderop. Ymere is tenslotte de buur van heel veel Amsterdammers.”  

10964
Julienne en Bert bij Overhoeks

Hoe is je loopbaan verlopen bij Ymere?

“Van huis uit ben ik dus organisatiepsycholoog, dus dit is wel wat anders. Ik begon hier als junior projectontwikkelaar, ik was nog heel bleu. De afgelopen tien jaar heb ik heel veel geleerd, onder andere door een Neprom leergang, masterclasses en een talentontwikkelprogramma. Zo ging ik van ondersteunend werk en meekijken hoe het allemaal werkt, naar ontwikkelaar. Momenteel houd ik me bezig met een aantal grote nieuwbouwprojecten in Amsterdam-Noord. Sommigen in nauwe samenwerking met commerciële partijen, anderen met een andere grote Amsterdamse corporatie en de gemeente. Een fijne afwisseling.”

15059

Wat maakt Ymere een aantrekkelijke werkgever?

“Ik voel me thuis bij Ymere, de organisatie past me heel goed. Ymere zorgt goed voor je. Er is veel aandacht voor de balans tussen privé en werk en voor vitaliteit. Er zijn persoonlijke ontwikkelingsprogramma’s en er is aandacht voor teamontwikkeling. Ymere heeft een pool van coaches, ook daar mocht ik gebruik van maken. En recent ben ik weer de collegebanken in gegaan en begonnen met de Master City Developer. Je krijgt bij Ymere ruimte voor eigen initiatief en veel vrijheid. Bovendien heb je warme en open collega’s, altijd bereid om te helpen en met hart voor de zaak. Zakelijk maar toch gemoedelijk, zonder soft te zijn. Ymere is echt 'a great place to work'.”